Retete de Craciun: Delicatesa de Curcan

joi, 14 octombrie 2010
http://www.reteteculinare.ro/forum/files/picture_273_142.jpg

Delicatesa de Curcan este numai buna pentru masa de Craciun. Pentru a o pregati aveti nevoie de :

600 gr carne curcan
1 ceapa
300 ml smantana
1 mar mai mare
300-400 gr varza creata
50 ml ulei
1/4 lingurita menta
1 legatura patrunjel verde
sare,
piper

Preparare:

Carnea o taiem fasii subtiri. Ceapa se taie marunt si o punem la calit in 50 ml ulei. Cand ceapa e calita adaugam carnea de curcan pe care o prajim impreuna cu aceasta si cand zeama care o lasa carnea s-a evaporat adaugam marul curatat si taiat felii si varza creata taiata si ea subtire ca pentru salata.

Punem peste sare, piper si calim mai departe cateva secunde apoi punem peste cca. 150 ml apa adaugam 1/4 lingurita menta, legatura de patrunjel verde tocat marunt, acoperim cu un capac si lasam sa scada apa.

Acum turnam peste 300 ml smantana, mai potrivim de sare si piper daca mai e nevoie si lasam sa dea 2-3 clocote.

Acest tip de macare se serveste cu garnitura de orez.

Daca aveti vreo reteta de Craciun pe care vreti sa o imparatasiti cu noi va rugam sa o scrieti intr-un comentariu. Multumim!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu